Golte

Radegunda 19 c
3330 Mozirje

+386 (0)3 839 11 00
info@golte.si
www.golte.si

Golte

Dolžina prog

12,8 km

4,4 km

7,4 km

2,0 km

Tekaške proge

5 km

Nadmorska višina

1.250 - 1.600 m

Površina smučišča

50 ha

Dnevna vozovnica za odrasle

30 €

Težavnost

3/5

Zasedenost naprav

4/5

Cena kilometra proge

€ 2,31

Free ride: na voljo

Free ride: ni na voljo

Tek na smučeh: na voljo

Tek na smučeh: ni na voljo

Nočno smučanje: na voljo

Nočno smučanje: ni na voljo

Drsališče: na voljo

Drsališče: ni na voljo

Šola smučanja: na voljo

Šola smučanja: ni na voljo

Sankanje: na voljo

Sankanje: ni na voljo

Nastanitev: na voljo

Nastanitev: ni na voljo

Gostinjske storitve: na voljo

Gostinjske storitve: ni na voljo

Izposoja opreme: na voljo

Izposoja opreme: ni na voljo

Delo ponudba: na voljo

Delo ponudba: ni na voljo

Obeta se dobra sezona

Avtor: Brane Piano

Na smučiščih Golt letos ni posebnih novosti, poleg najbolj priljubljenega dostopa z najdaljšo nihalno žičnico v Sloveniji pa priporočajo tudi dostop po tudi pozimi dobro vzdrževani asfaltirani panoramski cesti iz Radegunde nad Mozirjem do hotela pod Mozirsko planino. Za 12 kilometrov različno težavnih smučarskih prog obratujejo vse žičnice, torej tri sedežnice, dve vlečnici ter trak za otroke in začetnike, imajo pa tudi sankališče. Za tekače na smučeh je pripravljena tekaška pot z izhodiščem na Starih Stanih, turni smučarji pa se podajajo z Golt proti Smrekovcu ali Raduhi.

O začetku sezone in obetih direktor družbe Golte Hotel & Mountain Resort Luka Paulič pravi: »Letos smo začeli sezono 2. decembra, kar je 5 dni prej kot v lani, ko smo obratovanje začeli 7. decembra. So pa v letošnji sezoni precej boljše snežne razmere že zdaj, v decembru. Proge smo še dodatno tehnično zasneževali, tako da na smučišču že obratujejo vse žičniške naprave. Zaradi obratovanja smučišča v večjem obsegu je boljši tudi obisk smučarjev, saj je od začetka sezone do zdaj smučišče obiskalo dvakrat več smučarjev kot v primerljivem obdobju lani, kar je dobra napoved za uspešno nadaljevanje sezone.«

O smučišču

Golte se na nadmorski višini med 1250 in 1600 metri raztezajo na okoli 50 hektarih površin, na katerih je urejenih 12,8 kilometra smučarskih prog, pet kilometrov tekaških prog, imajo pa tudi sankališče in lastno smučarsko šolo Beli zajec. Pozimi ponujajo tudi različne adrenalinske športe in zimske pohode peš ali na turnih smučeh do Smrekovca ali vse do Raduhe, za hotelske goste pa tudi izlete v bližnje turistične kraje; tudi do Logarske doline ali le do Ljubnega na ogled (predvsem ženskih) tekem v smučarskih skokih. Že nekaj let na planini pripravljajo tudi tekme za svetovni pokal v tehniki telemark.

Posnetki v živo: